ua en ru

На Форекс: Пара долар/ієна буде продовжувати спроби подолати опір на рівні 118,30

На Форекс: Пара долар/ієна буде продовжувати спроби подолати опір на рівні 118,30 Джерело фото:facebook.com/РБК

Понеділок на валютному ринку Форекс пройшов відносно спокійно. Відсутність макроекономічних звітів, а також той факт, що несподіване рішення ШНБ було вже більшою мірою відіграно ринком, дозволили загальноєвропейської валюті відступити від раніше досягнутих мінімумів і повернутися в район опору 1,164. Досить стабільно утримувався і британський фунт, хоча до поточного моменту інтерес до долара повернувся і пара відновила зниження. Пара долар/ієна на ринку Форекс також відіграла частина позицій. Її котирування повернулися до опору на 118,30, оскільки підстав для зростання у долара все ж більше, ніж у ієни, яка зміцнювалася на втечу з ризикованих активів після рішення ШНБ.

Сьогодні будуть опубліковані дані про ділові настрої від ZEW у Німеччині. Вже два місяці показник зростає, перервавши цикл затяжного падіння. Якщо ця тенденція продовжиться, то пара євро/долар може отримати короткострокову підтримку і спробувати знову повернутися на ринку Форекс до рівня 1,164. Але на даний момент найбільш сильний вплив чинять очікування рішення ЄЦБ щодо монетарної політики, яке буде оголошено пізніше на поточному тижні. Після рішення ШНБ ринок практично на 100% повірив, що Європейський центробанк запустить програму кількісного пом'якшення, і це серйозно тисне на євро. Швидше за все, аж до засідання це вплив збережеться. Великобританія сьогодні значущих звітів не публікує. Тому рухи можуть бути обумовлені технічними факторами і раніше сформованими настроями. Останні дані вперто свідчать про те, що зростання економіки свій пік пройшов, інфляція уповільнюється і у регулятора немає підстав поспішати з початком підвищення ставки. Котирування пари фунт/долар на Форекс утримуються в районі підтримки 1,507, прорив якої відкриє шлях вниз до 1,500.

Пара долар/ієна на ринку Форекс буде продовжувати спроби подолати опір на рівні 118,30, що відкриє шлях вгору до 119. Незважаючи на те, що інфляція в США знаходиться на досить низькому рівні, в цілому стан американської економіки не викликає побоювань, і це не виключає можливість швидкого початку підвищення ставки ФРС. Проте не виключено, що нових максимумів по парі не буде досягнуто як мінімум до подібного рішення ФРС США. Справа в тому, що останні коментарі офіційних осіб Японії дозволяють говорити про те, що нових заходів стимулювання від Банку Японії поки чекати не варто. Зниження цін на нафту може підтримати корпоративний сектор, так само як і досить дешева ієна може сприятливо позначитися на стані експорту. Тому уряд може взяти паузу, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.