ua en ru

На Форекс: Негативні настрої щодо євро досить сильні

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, у вівторок основні пари продемонстрували різноспрямовану динаміку. Пара євро/долар на ринку Форекс, спробувавши розвинути висхідну корекцію на тлі більш сильного звіту про ділові настрої в Німеччині від ZEW, до завершення дня віддала все зароблене, що не дивно на тлі очікувань запуску QE Європейським центробанком. Порадував позитивною динамікою британський фунт, який протягом дня досить близько підібрався до опору 1,52, але відсутність каталізаторів не дозволило йому прорватися вище. Пара долар/ієна на Форекс торгові добу завершила в районі рівня 118,70. Різниця в настроях регуляторів щодо монетарної політики очевидна, навіть незважаючи на те, що Банк Японії найближчим часом може утриматися від запуску нових заходів стимулювання і це буде підтримувати долар.

Сьогодні значимої статистики єврозона не публікує. Не виключено, що напередодні завтрашнього засідання ЄЦБ на ринку буде відбуватися закриття позицій на продаж пари євро/долар на ринку Форекс. І це може викликати короткострокову корекцію в район рівня 1,164. Як би те ні було, перед ключовою подією тижня, а можливо, і всього місяця, динаміка пари може бути досить стриманою. В цілому ж негативні настрої щодо євро досить сильні.

Фунт сьогодні отримає приводи для рухів. Великобританія публікує дані про ринок праці та протокол останнього засідання МРС з монетарної політики. Якщо дані про зайнятість виявляться позитивними і буде відзначено зростання заробітних плат, фунт цілком може отримати додаткову підтримку. Але тільки за умови, що серед представників МРС не зміниться розстановка настроїв щодо монетарної політики в гіршу сторону. Раніше два члена МРС голосували за початок підвищення ставки. І якщо в поточних умовах вони переглянули свої погляди і вирішили приєднатися до більшості, то фунту доведеться відновити падіння на Форекс, націлився на 1,50.

Банк Японії сьогодні в черговий раз оголосив рішення щодо монетарної політики. Регулятор, як і передбачалося, не став вносити до неї змін, що надало ієни підтримку. Пара долар/ієна знизилася на ринку Форекс в район рівня 117,70. Але навряд чи ефект від цього збережеться надовго. Тим більше, що вже сьогодні США публікують нову порцію статистики. Якщо дані про кількість закладених фундаментів і виданих дозволів на будівництво перевищать очікування, відображаючи подальшу стабілізацію в даному секторі економіки, долар може відновити зростання.