ua en ru

На Форекс: Фунт впав на даних по промисловому виробництву

Пара євро/долар на ринку Форекс консолідується на рівні 1,2510. Напередодні засідання ЄЦБ загальний настрій за євро залишається "ведмежим". Регулятор вже запустив ряд стимулюючих заходів, при цьому від нього можна чекати сюрпризів. У середу на американській сесії євро зміцнився по всьому ринку після повідомлення Reuters про те, що глав європейських центробанків не влаштовує стиль керівництва Маріо Драгі на посаді глави ЄЦБ. У зв'язку з цим в інвесторів з'явилися побоювання, що на поточному засіданні ЄЦБ можуть виникнути суперечки щодо обсягів програми кількісного пом'якшення грошово-кредитної політики.

За підсумками засідання о 15:30 відбудеться прес-конференція голови ЄЦБ. Якщо за раніше оголошеним заходам обсяги не будуть зменшені, пара євро/долар на Форекс перед п'ятничним звітом по американському ринку праці може повернутися до 1,2450. Швидкість падіння євро буде прямо залежати від мови Драгі. Якщо він у своєму виступі натякне на запуск нових програм кількісного пом'якшення, пара євро/долар піде під позначку 1,24.

Пара фунт/долар на ринку Форекс з досягнутого максимуму 1,6001 знизилася до 1,5945 після публікації в Британії даних за обсягом промислового виробництва. Реакція на новину була незначна, оскільки трейдери з нетерпінням чекають на результати засідання банку Англії та супровідний заяву. Обсяг промислового виробництва у вересні склав 0,6% м/м і 1,5% р/р проти мінус 0,1% м/м і 2,1% р/р і в серпні (прогноз 0,5% м/м і 1,6% р/р). В якості підтримки виступить рівень 1,5930. Якщо на загальному тлі зростання долара фунт не встоїть, курс швидко повернеться до вчорашнього мінімуму 1,5868, вважає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.