ua en ru

На Форекс: Фунт обвалився після виходу інфляційного звіту банку Англії

Як відзначає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав, торги в Європі відкрилися зниженням по американському долару. Пара євро/долар на ринку Форекс підвищувалася до 1,2497. Пара фунт/долар на Форекс в очікуванні статистики піднімалася до 1,5939 і знижувалася до 1,5885. На тлі позитивної реакції фунта на результати звіту по ринку праці Британії фунт зміцнився, а євро знизився. Число заявок на допомогу з безробіття скоротилася на 20,4 тис. проти 22 тис. у жовтні, тоді як рівень безробіття за три місяці до вересня становив 6,0% проти прогнозу 5,9%. Середні заробітки зросли на 1,0% проти очікувань 0,8%, а без урахування премій - на 1,3% проти прогнозу 1,1%.

Британська валюта на Форекс потрапила під тиск в 13:30. Її падіння сприяв квартальний звіт по інфляції банку Англії. ЦБ знизив прогнози по економіці і інфляції і дав зрозуміти, що очікує початку підвищення ставок пізніше, ніж передбачалося раніше. Карні сказав, що вони не позначали яку-небудь конкретну дату для першого підвищення ставки. На інфляційному звіті фунт до долара втратив 100 пунктів, до 1,5822. Пара євро/долар, навпаки, зміцнилася на 60 пунктів, до 1,2490.

Ситуація перед відкриттям американської сесії залишається невизначеною. Єдина валюта, австралійський долар і швейцарський франк зміцнюються до долара, фунт перебуває в негативній зоні. Пара фунт/долар на ринку Форекс впала на вчорашній мінімум 1,5634. Фунт продають по всім кросу-парам. Швидше за все, по парі євро/долар настрій зміниться, і пара повернеться до 1,2396. Економічний календар на вечір порожній, тому з приходом американських учасників настрої можуть змінитися.