ua en ru

На Forex: Євро може впасти в очікуванні результатів стрес-тестів європейських банків

Як відзначає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав, на торгах в Європі фунт/долар на ринку Форекс намагався розвинути висхідний імпульс і після невдалої спроби пройти 1,6070 відновив падіння. Фунт відреагував зростанням на 40 пунктів на попередні дані ВВП Британії за III квартал. За даними Національного офісу статистики, в III кварталі економіка Британії зросла на 0,7% кв/кв і 3,0% р/р. Показники виявилися нижчими від попередніх значень, але збіглися з прогнозними значеннями.

На 15:15 євро/долар торгується на Форекс 1,2643, фунт/долар по 1,6038. Торговельна активність може підвищитися на американській сесії після 17:00, коли вийде звіт з американського ринку житла. Якщо звіт по продажах вийде не гірше прогнозу, то, за оцінками Альпарі, перед вихідними єдина валюта прискорить темпи падіння. Це пов'язано з тим, що в неділю будуть оприлюднені результати стрес-тестів 130 європейських банків. Зміст звіту може погіршити настрою учасників. А цього тижня вже з'являлася інформація, що проблеми можуть бути у 11 банків, які розташовані в Греції, Італії, Австрії, Бельгії, Португалії та Кіпрі.

Навряд чи хто з трейдерів захоче перед публікацією звіту тримати довгі позиції по євро. В даному випадку тут може реалізуватися такий сценарій: падіння до зони 1,2595-1,2565, і часткова фіксація, щоб до відкриття ринку в понеділок бути поза ринком. По британському фунту мета на ринку Форекс залишається в області 1,5975.