ua en ru

На Форекс: Доларові "бики" можуть проігнорувати слабкий звіт по ринку праці

За останніми котируваннями долар США намагається розвинути висхідну динаміку до публікації звіту по американському ринку праці. Пара фунт/долар на ринку Форекс знизилася на 60 пунктів, до 1,6072, після публікації даних з єврозони і Британії. Індекс Британії розчарував покупців своїм значенням. Показник замість 59,1 склав 58,7. Якщо пара пройде позначку 1,6051, вирушить до наступного рівня 1,59. Європейські сервісні індекси PMI також показали зниження ділової активності. Це допомогло парі євро/долар на ринку Форекс знову наблизитися до мінімумів четверга. Євро падає слідом за британською валютою і тримає курс до 1,2570.

Очікується, що в економіці США у вересні було створено 200-215 тис. нових робочих місць, а рівень безробіття залишився колишнім - 6,1%. У серпні NFP склав 142 тис., але в цьому місяці може знову виявитися вище 200 тис. Показник дуже волатильний і непередбачуваний, тому його прогноз трейдери використовують лише як орієнтир, і чим більше відхиляється фактичне значення від прогнозу, тим сильніше ринкові коливання. По парі євро/долар п'ять місяців триває "ведмежий" тренд. Враховуючи, як ринок відреагував на NFP у вересні, можна припустити, що зростання долара на Форекс продовжиться навіть при слабкому показнику.

Якщо показник NFP виявиться нижче 180 тис. і попередні значення переглянуть у бік зниження, то пари євро/долар і фунт/долар на ринку Форекс від своїх поточних рівнів можуть піднятися на 35-50 пунктів. Оскільки сильний NFP вже відпрацьований британською валютою, то відскік по ній може вийти сильніше, ніж по єдиній валюті. Якщо вересневий показник NFP виявиться в діапазоні 190-225 тис., то, швидше за все, долар продовжить помірне зростання по відношенню до своїх конкурентів. Якщо показник NFP виявиться вище 230 тис. і попередні значення переглянуть у бік підвищення, то зростання долара навіть прискориться. У цьому випадку від фунта очікується падіння на Форекс до 1,6000, по євро - до 1,2555, вважає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.