ua en ru

На Форекс: Для зростання фунта необхідні нові підтвердження достатньої сили економіки країни

У середу долар знову виявився на висоті. У першій половині дня основні пари демонстрували різноспрямовану динаміку. Євро на Форекс знижувався під впливом слабкого звіту Ifo про німеччину. Фунт наполегливо намагався подолати опір на 1,64. Пара долар/ієна на ринку Форекс торгувалася біля рівня 108,70, не знаходячи підстав для ослаблення, ні для зростання. Проте опубліковані на американській сесії дані про продажі на первинному ринку житла, які відобразили зростання показника на 18%, що істотно перевищило очікування зростання на 4,4% порівняно з липнем, повернули віру в те, що ФРС США може зважитися на більш раннє підвищення ставки, і долар продемонстрував досить впевнене зростання.

Пара євро/долар на Форекс закріпилася нижче рівня 1,2800 і вперто продовжує спроби впасти до позначки 1,2750. Слабкість європейської і сила американської економік будуть продовжувати чинити вплив на динаміку пари. Хоча вона залишається під тиском вже тривалий час і цілком логічно було б чекати досить активною висхідної корекції, факти не дають їй цього зробити. Власної статистики єврозона сьогодні не публікує, тому основний вплив на пару будуть надавати звіти з США. І, якщо вони виявляться досить сильними, варто чекати подальшого зниження з тестуванням 1,2750.

Пара фунт/долар на ринку Форекс на тлі сильної статистики з США закріпилася нижче рівня 1,6350. Власних звітів на поточному тижні Великобританія практично не публікує, і американські дані, по суті, єдиний каталізатор для рухів. При цьому, щоб відновити зростання, фунту необхідні нові підтвердження достатньої сили власної економіки. Сьогодні у пари також можуть бути шанси на падіння з тестуванням підтримки 1,63/1,6290.

Американська статистика підтримала пару долар/ієна, відправивши її до максимуму на 109,33. Однак до теперішнього моменту вона трохи відкоригувалася на Форекс і знову знаходиться нижче рівня 109,20. Але, якщо сьогодні замовлення на товари тривалого користування вийдуть вище очікувань, а ринок праці в черговий раз підтвердить свою стабілізацію (очікується звіт про звернення за допомогою з безробіття за тиждень), пара може пройти опір 109,20 і націлитися на підйом до позначки 109,60, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.