ua en ru

На Алтаї із зон підтоплення евакуйовано 23 тис. осіб

У загальній складності із зон підтоплення в Алтайському краї евакуйовано 23 700 тис. чоловік, у тому числі 5100 дітей.

Загалом із зон підтоплення в Алтайському краї евакуйовано 23 700 тис. чоловік, у тому числі 5100 дітей. Про це повідомив на ранковій селекторній нараді очільник краю Олександр Карлін, повідомили у прес-службі адміністрації регіону.

Від стихії постраждали жителі 60 населених пунктів у 14 містах і районах краю. Карлін зобов'язав усіх керівників органів виконавчої влади в максимально оперативному режимі реагувати на зміни паводкової ситуації на Алтаї. Він нагадав, що в цілому пункти тимчасового розміщення в змозі прийняти близько 20 тис. осіб.

"Всі необхідні заходи з надання допомоги людям виконуються в повному обсязі. Ми починаємо приймати гуманітарну допомогу. Підготовлені документи для надання матеріальної допомоги нашим жителям, що постраждали від стихії", - зазначив він.

Глава краю уточнив, що регіон розраховує на отримання допомоги в розмірі до 0,5 млрд руб.

Станом на 2 червня на Алтаї відзначається зниження рівня води у верхньому і середньому перебігу річок Бія, Катунь, Чарыш, Ануй, Піщана. Складне становище зберігається на території Быстроистокского і Усть-Пристанська районів, міст Бійськ, Барнаул.

Нагадаємо, в кінці травня кілька сибірських регіонів зіткнулися з паводками, викликаними тривалими проливними дощами. В Алтайському краї, Республіці Алтай і Хакасії введений режим надзвичайної ситуації. У сусідніх Бурятії і Забайкальському краї ситуація під контролем.