ua en ru

М.Томенко просить ГПУ та МВС невідкладно розслідувати обставини підпалу автомобіля директора заповідника "Хортиця".

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Міністерства внутрішніх справ (МВС) із проханням невідкладно розслідувати обставини підпалу особистого транспортного засобу директора Національного заповідника-острова "Хортиця" Максима Остапенка та вжити всіх необхідних заходів для забезпечення нормальної роботи дирекції Заповідника та його працівників. Про це повідомляє прес-служба секретаріату віце-спікера.

За словами М.Томенка, останнім часом дирекція заповідника на чолі з М.Остапенком та громадськість Запоріжжя активно борються за повернення незаконно захоплених земель заповідника та недопущення забудови на його території, за що на їх адресу вже неодноразово лунали різного роду погрози.

"Зважаючи на те, що є всі підстави вважати, що ця подія пов'язана з професійною діяльністю директора заповідника, та враховуючи, що Національний заповідник "Хортиця" є одним із семи чудес України і одним з найвідоміших туристичних об'єктів нашої країни, правоохоронні органи повинні невідкладно втрутитися в ситуацію та забезпечити нормальну роботу заповідника", - наголосив він.

Як повідомлялося у ЗМІ, 10 березня ввечері в Запоріжжі була підірвана і спалена машина генерального директора заповідника "Хортиця" М.Остапенка. Останній пов'язує інцидент зі своєю професійною діяльністю, особливо, зважаючи на те, що це не перша здійснена погроза на його адресу.