ua en ru

Н.Шуфрич: Діяльність С.Льовочкіна може негативно відбитися на авторитеті В.Януковича.

Діяльність глави Адміністрації президента України Сергія Льовочкіна може негативно відбитися на авторитеті і рейтингу глави держави Віктора Януковича. Таку стурбованість висловив народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич в ефірі телеканалу ТВі. "Я зараз переживаю, щоб Янукович зберіг свій рейтинг. Щоб діяльність або бездіяльність Льовочкіна не вплинула на авторитет і рейтинг Януковича", - сказав депутат. В той же час він визнав, що це "питання Януковича, з ким йому зручно працювати".

Н.Шуфрич відзначив, що у нового глави Адміністрації президента "специфічна" біографія і нагадав про "низку зрад". "В кінці 2004 р. саме через нього (Льовочкіна) помаранчеві потрапили до Кучми і домовлялися про злиття Януковича", - сказав Н.Шуфрич. При цьому депутат заявив, що в 2006 р. С.Льовочкін був в команді Володимира Литвина і лише після програшу цього блоку на парламентських виборах з'явився в Партії регіонів. "Мене турбує, а не чи зрадить він ще раз?" - сказав Н.Шуфрич і додав, що вже були сигнали по лінії С.Льовочкін - Арсеній Яценюк, С.Льовочкін - Сергій Тігіпко.

При цьому депутат виключає можливість того, що у глави Адміністрації президента буде монополія на доступ до В.Януковича. Н.Шуфрич звертає увагу, що деякі співробітники Адміністрації вже заявили про намір працювати безпосередньо з Президентом, а не з главою Адміністрації, і можливо, що С.Льовочкін дізнаватиметься про окремі рішення лише на етапі накладення візи на той або інший указ Президента. "Сергій (Льовочкін) трохи передавив свої особисті стосунки з Януковичем", - підкреслив Н.Шуфрич.

Н.Шуфрич також додав, що саме С.Льовочкін захотів бути главою Адміністрації, а не Секретаріату президента, і це привело до перейменування. Депутат пояснив, що В.Януковичу все одно, як називати - Адміністрація або Секретаріат.