ua en ru

М.Сердюк закликав мешканців Одеської обл. утриматися від поїздок в найближчі три дні через складні погодні умови.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Микола Сердюк закликав мешканців області утриматися від поїздок. Про це він заявив сьогодні у ході екстреної наради з питань погодних умов в регіоні, повідомляє прес-служба Одеської ОДА. "Я звертаюсь до всіх жителів Одеської області - без потреби не виїжджати нікуди, утриматись від виходу на дороги, не виходити з дітьми, зачекати поки погодні умови не покращаться", - сказав губернатор області.

За його словами, ситуація на сьогоднішній день контрольована, але наявне різке погіршення погодних умов. "Саме в ці три дні ми очікуємо посилення вітру та у кінці тижня температура впаде на півночі області до - 20-25, а в м. Одесі ми очікуємо - 15, - 17", - зауважив М.Сердюк.
Він повідомив, що в районах області створено штаби, головна задача яких забезпечити цілодобове постачання води, тепла та інших необхідних ресурсів в регіоні.
У ході наради М.Сердюк звернув увагу керівництва постачальників життєво необхідних ресурсів на недопущення відключення газу та електроенергії, незважаючи на можливі заборгованості.
Зараз в області чистяться дороги, особлива увага приділяється трасі "Одеса -Київ" та міжрайонним трасам.
Режим роботи дорожніх управлінь цілодобовий, також створені аварійні бригади, за необхідності вони негайно виїздять на місце призначення.
Микола Сердюк дав розпорядження відповідним підрозділам заборонити виїзд шкільних автобусів на період холодів, якщо необхідно - у деяких населених пунктах закрити школи та дитячі садки, які можливо функціонують до того часу поки не знизиться температура. Він нагадав, що в Одесі закрито всі школи.
На сьогоднішній день у зв'язку з погодними умовами знеструмлено один населений пункт в Ізмаїльському районі, але вже до вечора, за словами голови ОДА, всі населені пункти будуть зі світлом.
"Зараз по київський трасі працює 33 одиниці техніки, по області приблизно 300 одиниць техніки", - повідомив М.Сердюк.