ua en ru

М.Палійчук: "Нафтохімік Прикарпаття" буде запущено, якщо буде запущено аверс нафтопроводу Одеса-Броди.

ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" буде запущено, якщо буде запущено аверсну прокачку нафти нафтопроводом Одеса-Броди. Про це заявив на брифінгу голова Івано-Франківської облдержадміністрації (ОДА) Микола Палійчук, відповідаючи на питання щодо можливої зупинки ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" через його збитковість, повідомляє прес-служба ОДА.

"Якщо уряд не дає можливості аверсної прокачки нафти (нафтопроводом Одеса-Броди), тим самим ми не забезпечуємо наші заводи азербайджанською нафтою, яка має низький вміст сірки та може перероблятися тут без проблем. Тобто ми завод запустим, якщо вирішимо питання аверсу", - сказав М.Палійчук.

За його словами, сьогодні завод працює менше 10% від своєї потужності, тож власники терплять збиток. "Якщо не буде аверсу, то такий завод власникам буде не потрібен", - підкреслив губернатор.

М.Палійчук повідомив і про планову реорганізацію підприємства. "Реорганізація повинна була бути завершена на початку 2011 року. Але знову таки це питання зараз знаходиться в стадії переговорів. Якщо є гарантії по аверсу - реорганізація продовжується, збільшуються потужності і завод буде працювати", - сказав він.