ua en ru

М.Оніщук переконаний, що немає можливості для перегляду рішення Гаазького суду стосовно українсько-румунського кордону.

Міністр юстиції України Микола Оніщук переконаний, що немає можливості для перегляду рішення Гаазького суду стосовно українсько-румунського кордону. Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. «Що стосується перегляду...наскільки я розумію, це не є можливим. Це міжнародний суд, ми визнали його юрисдикцію як країна і погодились на розгляд цієї суперечки в цьому суді. І ми як держава, яка існує у певному міжнародно-правовому порядку, маємо визнати це рішення», - сказав він.

Він підкреслив, що заява прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стосовно оскарження рішення Гаазького суду є «її особистою точкою зору». На думку міністра, на рішення Гаазького суду окрім юридичних аргументів вплинули і політичні, зокрема той, що Румунія є членом Європейського союзу.

Нагадаємо, 3 лютого 2009 р. Міжнародний суд ООН в Гаазі ухвалив, що о.Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України при визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу і виняткової економічної зони.