ua en ru

М.Азаров завтра в Москві обговорить підготовку спільних угод, які очікується підписати в ході травневого візиту Президента РФ до Києва.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров завтра в Москві обговорить підготовку спільних угод, які очікується підписати в ході травневого візиту Президента РФ Дмитра Медведєва до Києва. Про це він повідомив під час представлення нового голови Державної податкової адміністрації (ДПА) України Олександра Папаїки, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами М.Азарова, в рамках підготовки візиту Президента РФ у травні, Президент України Віктор Янукович поставив перед урядом завдання підготувати до приїзду Д.Медведєва конкретні угоди. "В уряді України створені робочі групи, ми звернулися до російської сторони з пропозицією створити спільні робочі групи, щоб якомога швидше провести внутрішньодержавні процедури, щоб ці угоди були підписані", - заявив прем'єр-міністр.
Як зазначив М.Азаров, у ході завтрашніх переговорів з прем'єр-міністром РФ будуть обговорюватися питання співробітництва не тільки в газовій сфері, але і ті, що стосуватимуться широкого спектру наших двосторонніх відносин. За словами М.Азарова, товарообіг між двома країнами впав більш. ніж в удвічі. "Таке падіння товарообігу, нашого експорту в Росію в умовах дуже важку ситуацію з платіжним балансом неприпустиме. Ми готуємо пропозиції для обговорення з російською стороною щодо широкого спектру відносин", - заявив М.Азаров.
За його словами, головним питанням все ж таки залишається співпраця у газовій сфері. Як зазначив М.Азаров, Україна і РФ повинні знайти компромісні рішення, які б уможливили розвиток української економіки, оскільки ціни на газ з урахуванням структури української промисловості є визначальними. "Щодо того, що наш уряд звинувачують у тому, що ми хочемо продати газову трубу, я можу заспокоїти, наша газова труба нікому не потрібна крім нас самих. Тому мова йде лише про модернізацію нашої ГТС, але зовсім не про віддачу, продаж", - запевнив М.Азаров.