ua en ru

М.Азаров: У модернізації газотранспортної системи мають бути задіяні Україна, РФ та Євросоюз.

У модернізації газотранспортної системи мають бути задіяні Україна, Російська Федерація та Європейський союз. Про це на брифінгу повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми передбачаємо трьохсторонній підхід до модернізації. Це участь Росії, Європейського союзу, і головне, зрозуміло, участь української сторони", - підкреслив М.Азаров.

Він нагадав, що відповідні пропозиції уряд робив як Російській Федерації, так і ЄС. Більше того, за словами прем'єр-міністра, 22 квітня ц.р. відбудеться засідання міжурядового українсько-російського комітету з питань економічного співробітництва, на якому це питання також обговорюватиметься.

"Ми збираємося поїхати до Москви з конкретним пакетом відпрацьованих угод. Зараз робоча група під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва дуже інтенсивно працює над конкретними угодами, пропозиціями", - зазначив М.Азаров і додав, що Україна консультуватиметься щодо модернізації ГТС також і з представниками ЄС. Відповідають за консультації щодо модернізації ГТС перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв і міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

Глава уряду зауважив, що ще рано говорити про необхідні фінансові ресурси.

"Зрозуміло, що мова йде про великі гроші - мільярди доларів. Але сказати скільки необхідно, наразі не можна. Тому що ніхто досі не робив такий розрахунок", - сказав він.