ua en ru

М.Азаров: У квітні ц.р. на обслуговування внутрішнього боргу необхідно буде виплатити близько 6 млрд грн - половину доходів загального фонду держбюджету.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що у квітні ц.р. на обслуговування внутрішнього боргу необхідно буде виплатити близько 6 млрд грн - половину доходів загального фонду держбюджету. Про це він заявив під час зустрічі з головою представництва Європейського союзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою, повідомляє управління у зв'язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України.

"Щоб уявити собі масштаби внутрішнього боргу, слід зазначити, що у квітні на його обслуговування необхідно буде виплатити близько 6 млрд грн, у той час коли обсяг доходів загального фонду державного бюджету складає близько 12 млрд грн. Тобто, половина доходів має піти на сплату боргів, а на додачу необхідно сплатити біля 700 млн дол. за російський газ", - сказав він.

Прем'єр-міністр наголосив, що першочерговими завданнями для уряду є прийняття реалістичного держбюджету, скорочення його дефіциту, а також визначення джерел погашення цього дефіциту.

М.Азаров зазначив, що уже 18 березня відбудеться перше засідання урядового комітету з питань реформ в Україні, де будуть окреслені першочергові кроки Кабінету міністрів у цьому напрямку.

Голова українського уряду наголосив, що пріоритетами для Кабміну є проведення реформ у судовій системі, економіці, соціальній сфері, галузі охорони здоров'я, адміністративно-територіальної реформи: "Ми проводитимемо ці реформи одночасно борючись із кризою", - сказав він.

Крім того, М.Азаров зазначив, що уряд має намір вжити термінових заходів із наведення ладу в системі державних фінансів. У зв'язку з цим Україна обере авторитетні організації для проведення міжнародного аудиту використання бюджетних коштів.

Прем'єр-міністр зауважив, що розраховує на активну і ефективну співпрацю з Євросоюзом в усіх напрямках діяльності.

У свою чергу голова представництва ЄС запевнив, що уряд України повністю може розраховувати на підтримку і співпрацю з боку Євросоюзу.