ua en ru

М.Азаров: Кошти на підвищення зарплат і пенсій закладені в проекті держбюджету-2010.

Кошти на підвищення зарплат і пенсій, а також на відшкодування боргів у контексті виконання закону "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати", закладені в проекті закону про державний бюджет на 2010 р. Про це прем'єр-міністр Микола Азаров проінформував Президента України сьогодні, повідомляє прес-служба глави держави.

В.Янукович доручив М.Азарову визначити конкретні терміни, коли уряд почне виплачувати громадянам ці кошти.

Президент також наголосив, що планує провести велику нараду з питань агропромислового комплексу. За словами В.Януковича, ця тема "як ніколи актуальна, тому що весняні польові роботи вже почалися. Тож я хотів би, щоб ми якнайшвидше розв'язали ці питання, оскільки селяни очікують сьогодні від нас саме на це".

Глава держави назвав серед найважливіших завдань опрацювання проекту бюджету, а також питання ПДВ. В.Янукович доручив уряду підготувати пропозиції, як зробити адміністрування цього податку прозорим і викорінити корупцію.

"Найголовніше - щоб держава своєчасно повертала ПДВ товаровиробнику, - підкреслив глава держави. - Вони цього чекають уже давно. Ми знаємо, що цей податок корумпований, і, безумовно, це питання треба вирішувати. Хотів би, що ми з вами його конкретизували якомога швидше".

У свою чергу прем'єр-міністр підкреслив, що всі доручення Президента будуть виконані вчасно.