ua en ru

З МВФ та Венеційською комісією погоджено частину позицій по антикорупційному суду, - Парубій

З МВФ та Венеційською комісією погоджено частину позицій по антикорупційному суду, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Після узгодження позиції з представниками МВФ, рішення буде ухвалене комітетом

Андрій Парубій заявив, що з представниками Міжнародного валютного фонду та Венеційською комісією була погоджена частина позицій стосовно питання створення Вищого антикорупційного суду. Про це заявив голова ВР Андрій Парубій в програмі "Свобода слова" на ICTV.

"По частині позицій ми узгодили, по частині продовжуються консультації... Ввечері ми проводили нараду, до нас долучились представники МВФ. О 19:00 вечора ми мали їх долучити до нашої розмови. Ми з ними мали годинну розмову по скайпу, де ми теж проговорили деталі. Ми визначили певні напрямки. Ми домовились, що ми таким самим чином продовжуємо перемовини завтра. Один раунд до обіду, один раунд після обіду", - заявив Парубій.

За його словами, після узгодження позиції з представниками МВФ, рішення буде ухвалене комітетом.

"Не узгодили питанння повноваження громадської ради міжнародних експертів. Венеційська комісія визначає, що її рішення має бути вирішальним. Ми шукаємо формулу, в якому форматі може звучати ця компромісна позиція", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Парламентський комітет з питань з питань правової політики сьогодні підтримав більшість правок стосовно тих позицій , які Венеційська комісія вимагала передбачити у законопроекті про антикорупційний суд.