ua en ru

МВС у Львівській обл. виявили підробку майнових прав на будівлю, розташовану в зоні будівнитва аеропорту, вартістю 725,4 тис. грн.

Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС у Львівській обл. виявило підробку майнових прав на будівлю, розташовану в зоні будівнитва аеропорту, вартістю 725,4 тис. грн, повідомляє прес-служба МВС України. Попередня перевірка встановила, що ТОВ з метою отримання відшкодування коштів з державного бюджету за викуп об'єктів приватної власності, що розміщені на земельній ділянці, виділеній для будівництва нового аеровокзалу (терміналу) для суспільних потреб, вчинили службове підроблення та привласнення грошових коштів. З цією метою було складено фіктивний договір купівлі-продажу нерухомого майна. У ньому йшлося про те, що будівлі, які розташовані у м. Львові по вул. Любінська, 168-в, перейшли на праві власності до ТОВ, що не відповідає дійсності. В подальшому, службові особи ТОВ звернулись в Бюро технічної інвентаризації з заявою про виготовлення технічної документації і дублікату реєстраційного посвідчення на будівлі товариства та видати витяг з реєстру прав власності для відчуження будівель в цілому, подавши при цьому вищевказаний договір купівлі-продажу нерухомого майна. Після проведення почеркознавчого дослідження встановлено, що підписи службових осіб під оригіналом вищевказаного договору є підробленими.

У квітні 2009 р. між ТОВ та Управлінням капітального будівництва Львівської ОДА укладено договір купівлі-продажу нерухомого майна, предметом якого став викуп для суспільних потреб (будівництво пасажирського терміналу аеропорту "Львів") нерухомого майна, розташованого за адресою: м. Львів, вул. Любінська, 168-в, загальною вартістю 725 тис. 463 грн, яку покупцем повністю сплачено продавцю у жовтні 2009 р.
Прокуратурою Залізничного району м. Львова, за зібраними працівниками УБОЗ ГУМВС України у Львівській області матеріалами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах.