ua en ru

В Івано-Франківській області міліція викрила трьох посадовців, які завдали шкоди державі на 500 тис. грн.

Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Івано-Франківській області викрили у зловживанні службовим становищем трьох посадовців у Косівському районі, які завдали шкоду державі на майже 500 тис. грн, повідомляє Центр громадських зв'язків обласного УМВС.
За інформацією, службові особи Косівського держлісгоспу та керівник товариства з обмеженою відповідальністю протягом липня-листопада 2009 р. на території гідрологічного заказника «Ріка Пістинька з прибережною смугою» провели рубку лісу та зняли ґрунтовий покрив на земельній ділянці площею понад 1,7 га.
Ділянку, яка відповідно до чинного законодавства належить до природо-заповідного фонду України і охороняється державою, в інтересах інших осіб розчистили та підготували для подальшого використання з метою, що явно не передбачена положенням про заказник.
Прокуратура області порушила кримінальну справу за ст.364 ч.2 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки ) Кримінального кодексу України.