ua en ru

ГСУ МВС України порушило кримінальну справу проти колишнього заступника голови СБУ А.Кислинського за підозрою у підробці диплому про вищу освіту.

Головне слідче управління МВС України порушило кримінальну справу проти колишнього заступника голови СБУ Андрія Кислинського за підозрою у підробці диплому про вищу освіту. Про це повідомили РБК-Україна в МВС України. Справа порушена за ч.1і ч.3 ст. 358 КК України (підробка документів). Водночас в МВС України зазначили, що таким чином А.Кислинський має статус підозрюваного, а обвинувачення йому буде пред'явлено найближчими днями. Разом з тим в міліції зауважили, що ГПУ України ознайомилася з матеріалами дослідчої перевірки і не висловила будь-яких зауважень з цього приводу.

Також в МВС додали, що на даний час зібрано достатньо матеріалів для порушення кримінальної справи.

Нагадаємо, 14 жовтня Президент України Віктор Ющенко прийняв рішення про звільнення Андрія Кислинського з посади заступника голови Служби безпеки України після одержання даних перевірки Міністерство освіти і науки України щодо наявності у А.Кислинського диплома Київського національного університету імені Т.Шевченка.