ua en ru

МВС: Відбулася зустріч А.Могильова та посла ФРН в Україні Г.-Ю.Гаймзьота.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов зустрівся з надзвичайним і повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина (ФРН) в Україні Гансом-Юнгеном Гаймзьотом, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.
У зустрічі взяли участь консул посольства ФРН в Україні Крістіанне Гульманн та офіцер зв'язку Федерального відомства кримінальної поліції при посольстві ФРН в Україні Манфред Менчес, від української сторони - заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов та начальник Управління міжнародних зв'язків ДЗГ та МД МВС України Сергій Калюк.
А.Могильов зазначив, що МВС України приділяє велику увагу співпраці України та Німеччини у сфері боротьби зі злочинністю. На його думку, важливим аспектом двосторонньої співпраці у цій сфері є підписання нового міжурядового договору про співпрацю у сфері боротьби з організованою злочинністю та іншими тяжкими видами злочинів. Як відомо, після експертних переговорів у червні минулого року МВС України відпрацювало цей законопроект, а у серпні минулого року його дипломатичними каналами було передано на розгляд німецькій стороні.
"Я впевнений, що коли цей договір буде підписано, він дозволить нам створити надійний договірно-правовий фундамент двостороннього співробітництва у правоохоронній сфері та суттєво розширити його направлення та можливості", - зазначив міністр внутрішніх справ України.
За словами А.Могильова, Україні потрібний досвід іноземних країн, зокрема Німеччини, у сфері боротьби з корупцією, організованою злочинністю, профілактики злочинності, співпраці з населенням та громадськістю.
У свою чергу, посол Німеччини в Україні підкреслив, що Україна і Німеччина постійно співпрацюють і ця робота різновекторна. За словами Г.-Ю.Гаймзьота, лише цього року заплановано багато заходів щодо спільної співпраці, зокрема у сфері освітніх програм.
Посол Німеччини в Україні звернув увагу А.Могильова на ще один дуже важливий аспект українсько-німецької співпраці, а саме -підготовка до Євро-2012.
"Ми будемо співпрацювати і з Міністерством внутрішніх справ, і з іншими відомствами для того, щоб цей грандіозний спортивний захід пройшов успішно", - зазначив Г.-Ю.Гаймзьот.