ua en ru

МВС влаштувало демарш послу Італії через маніпуляції поняттями у справі Марківа

МВС влаштувало демарш послу Італії через маніпуляції поняттями у справі Марківа Фото: Віталій Марків на горі Карачун (facebook.com/brtcomua)

МВС змушене вдатися до демаршу у вигляді заяви міністра

Під час зустрічі з послом Італії в Україні Давиде Ла Чечілія глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) Арсен Аваков схвально висловився з приводу рішення італійської сторони про початок судового розгляду по справі Віталія Марківа в суді міста Ассізі, перше засідання якого призначено на 6 липня. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Віримо, що рішення суду врешті розставить крапки над "і", знявши всі інсинуації і спростувавши необґрунтовані звинувачення проти громадянина України Віталія Марківа", - зазначив Аваков

За його словами, позиція МВС у цій справі залишається твердою і послідовною з моменту арешту Марківа італійськими правоохоронними органами.

Під час зустрічі Аваков передав послу свою публічну заяву, з проханням довести його зміст до відома італійських компетентних органів

У зв'язку з цим МВС України змушене вдатися до демаршу у вигляді заяви міністра з метою звернути увагу італійської сторони на некоректне тлумачення італійським правосуддям ряду ключових моментів.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року суд в Італії відхилив клопотання колишнього бійця Національної гвардії Віталія Марківа і не змінив йому запобіжний захід із взяття на домашній арешт.

Зазначимо, Марківа, який має громадянство України та Італії, заарештували 30 червня 2017 року в Болоньї за підозрою в умисному вбивстві Андреа Роккелли на Донбасі 24 травня 2014 року.