ua en ru

МВС розглядає кілька варіантів сценарію розвитку на Донбасі, - Аваков

МВС розглядає кілька варіантів сценарію розвитку на Донбасі, - Аваков Фото: Арсен Аваков виступає на форумі з безпеки в Києві (mvs.gov.ua)

Звільнення території Донбасу буде поліцейською операцією, заявив Аваков

Глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Арсен Аваков заявив, що МВС розглядає кілька варіантів сценарію розвитку на сході України. Про це він заявив сьогодні, 13 квітня 2018 року, в ході виступу на форумі з безпеки в Києві, передає прес-служба відомства.

"МВС, сили Нацгвардії, Нацполіції розробляють сценарій для будь-якого розвитку подій. І в разі повноцінної військової агресії з боку Російської Федерації, і в разі, коли нам вдасться через місію миротворців отримати назад свої окуповані території. Це дуже серйозні виклики, ми до цього готуємося", - зазначив він.

За словами Аваков, МВС розглядає кілька варіантів сценарію розвитку на Донбасі.

"Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів сценарію розвитку на сході. Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу і відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією із залученням миротворчих сил, а не військової. Сили МВС - поліція і гвардія - готуються до цього варіанту", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, що в ході виступу Аваков повідомив, що за інформацією Міністерства внутрішніх справ, на окупованому Донбасі 35, 5 тис. військових, що входять до корпусу 8 армії Південного округу армії РФ.