ua en ru

МВС розслідує бійку з англійськими футбольними фанатами на Хрещатику

Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження фактом бійки з англійськими футбольними фанатами у Києві на Хрещатику.

Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження фактом бійки з англійськими футбольними фанатами у Києві на Хрещатику. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

Бійка сталася 8 вересня 2013 р. о 21:00. на літньому майданчику одного з кафе відпочивали близько 40 англійців, які приїхали на футбол. Повз кафе проходили шість молодиків. Між компаніями виникла словесна перепалка, яка переросла у бійку. До українців приєдналося ще близько 15 чоловік. Бійка тривала лише 2 хвилини, була викликана міліція і на момент прибуття нарядів активні учасники конфлікту втекли з місця події.

Троє громадян Великобританії 19, 22 і 23 років із забоями голови та пошкодженнями рук були доставлені до лікарні. Після надання медичної допомоги молодики були відпущені за місцем проживання.

Іноземці прибули до Києва, щоб відвідати футбольний матч між збірними України та Англії. Від написання письмової заяви до міліції вони категорично відмовилися.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Розпочате кримінальне провадження.

Нагадаємо, що матч між збірними України і Великобританії відбудеться 10 вересня у Києві.