ua en ru

МВС перевіряє дії міліціонерів, які побили громадян в Харківській області

МВС перевіряє дії міліціонерів, які побили громадян в Харківській області Фото: міліція

Матеріали вже направили до районної прокуратури

Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області проводить службову перевірку повідомлення про побиття працівниками міліції громадян в селищі Солоницівка Харківської області. Про це повідомив відділ зв'язків з громадськістю облуправління міліції, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ, матеріали справи передали у прокуратуру.

"Органи прокуратури відкрили за даним фактом кримінальну виробництво, дії співробітників міліції кваліфіковані за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - пізніше повідомили кореспонденту РБК-України в міліції.

Народний депутат України Антон Геращенко зазначив, що закликав начальника міліції Харківської області залучити міліціонерів до кримінальної відповідальності.

"Як тільки я подивився відео опубліковане в соцмережах, я відразу ж зв'язався з начальником Харківського обласного УВС Анатолієм Дмитрієвим і зажадав негайно знайти цих міліціонерів і притягнути до кримінальної відповідальності за перевищення влади, за звіряче побиття людей", - написав Геращенко в Facebook.

В Харьковской области группа лиц, которых язык не поворачивается назвать правоохранителями, жестоко избила двоих граждан...

Posted by Антон Геращенко on 13 Май 2015 г.

Як повідомив "Дорожній контроль", 11 травня працівники міліції Дергачівського району Харківської області збирали кошти з металлосборщиков, які перебували в гаражному кооперативі у селищі Солоницівка. Свідками цього стали діти, яких міліціонери закрили в гаражі. Батьків неповнолітніх, викликаних по мобільним телефонам, міліціонери стали бити.

Нагадаємо, в Одесі невідомі побили ректора медуніверситету.