ua en ru

МВС не знайшло порушень у закупівлі тендерним комітетом польських бронежилетів

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України не виявило порушень у проведенні закупівлі бронежилетів польського виробництва тендерним комітетом.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України не виявило порушень у проведенні закупівлі бронежилетів польського виробництва тендерним комітетом. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, передає прес-служба МВС.

"Законність проведення закупівлі польського захисного спорядження перевіряли кілька установ, у тому числі - представники адміністрації Президента України, СБУ та Генеральної прокуратури. Однак порушень процедур, проведених тендерним комітетом, комісії так і не виявили. В той же час продукція вітчизняних виробників поки не відповідає тим вимогам, які пред'являються до захисного спорядження", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, бронежилети польського виробництва є військовим захисним спорядженням, мають п'ятий клас захисту та захищають від ураження зі стрілецької зброї калібру 5,45 мм і 7,62 мм, в тому числі - від снайперської гвинтівки. За даними прес-служби, це захисне спорядження пройшло випробування в Афганістані.

У зв'язку з цим Чеботар висловив подив з приводу звинувачень МВС у придбання більш дешевих бронежилетів.

"Члени тендерної комісії виважено приймали рішення про закупівлю якісних бронежилетів, в першу чергу, думаючи про захист людей і збереження їх життя", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше польські прикордонники заарештували партію бронежилетів, які везли для українських військових з Німеччини.