ua en ru

МВС Києва після зникнення Булатова відкрила провадження за статтею "умисне вбивство"

Після зникнення лідера Автомайдану Дмитра Булатова, столична міліція порушила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство".

Після зникнення лідера Автомайдану Дмитра Булатова, столична міліція порушила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". Про це повідомив заступник глави прес-служби столичної міліції Олександр Радкевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до Кримінально-процесуального Кодексу та вимог, що діють на сьогоднішній день, в аналогічних випадках, коли надходить заява про безвісти зниклого людини, то відкривається кримінальне провадження саме за статтею умисне вбивство. Це не дає однозначної підстави говорити, що саме так і є поки ми його шукаємо, ми проводимо розшукові заходи, спрямовані на встановлення його місцезнаходження, просто порушується така гучна стаття, тому що цього в таких випадках вимагає закон", - заявив Радкевич.

Він повідомив, що відповідну заяву увечері 23 січня вніс адвокат від імені дружини зниклого.

"Близько 20:00 до Дарницького районного управління столичної міліції прийшов адвокат, який від імені дружини Булатова (вони склали договір) написав заяву про його зникнення. По цих матеріалах відомості були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань відкрито слідчим відділом Дарницького районного управління столичної міліції кримінальну справу за частиною першою ст. 115 "умисне вбивство", - сказав Радкевич.

Він також додав, що Булатова немає серед затриманих.

"Тільки вчора з'явилася інформація, що він зник і не виходить на зв'язок, ми відразу перевірили всіх наших обліках не було відповідних заяв щодо його зникнення у всіх структурних підрозділах. Після цього ми перевірили інформацію на можливість його затримання за різні правопорушення. Такої інформації у нас не було, що саме його затримали", - підсумував глави прес-служби МВС м. Києва.