ua en ru

МВС анулювало ліцензію фірми, яка забезпечувала охорону ТЦ "Магелан"

На вимогу прокуратури Києва департамент державної служби охорони при МВС України анулював ліцензію на здійснення охоронних послуг ПП "Ястреб". Прокуратура Києва виявила порушення ліцензійних умов в діяльності приватної охоронної фірми "Ястреб", працівники якої забезпечували охорону 43 об'єктів у Києві, в тому числі торгового центру "Магелан" на проспекті Академіка Глушкова, 13-Б, повідомляє прес-служба відомства.

За законодавством охоронці охоронних фірм не мають права проводити особистий огляд, вилучати речі чи документи, складати протоколи про адміністративні правопорушення. Такими правами наділені органи міліції.

"Проте охоронці ПП "Ястреб" замість того, щоб повідомляти в міліцію про вчинення крадіжок в торговому центрі, незаконно проводили особистий огляд речей відвідувачів та складали на них протоколи про вчинення правопорушень", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За поданням прокуратури Києва Міністерством внутрішніх справ України анульовано ліцензію ПП "Ястреб" та притягнуто до дисциплінарної відповідальності трьох працівників столичної міліції, котрі проводили перевірку цієї охоронної фірми та не виявили в її діяльності будь-яких порушень.

Нагадаємо, перевірки столичних суб'єктів охоронної діяльності прокуратурою Києва проводяться за дорученням генерального прокурора України після стрілянини в ТЦ "Караван". До перевірки залучено столичну міліцію, Державну податкову службу та територіальну інспекцію праці.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві охоронців у "Каравані" раніше охороняв екс-главу "Нафтогазу" Ігоря Бакая