ua en ru

Музичка було вбито після бійки у кафе, інформації про причетність росіян немає, - міліція

Координатора громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичка на прізвисько "Сашко Білий" було в ніч на 25 березня вбито після бійки у кафе "Джерельце" у селі в селі Бармаки Рівненського району Рівненської області.

Координатора громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичка на прізвисько "Сашко Білий" було в ніч на 25 березня вбито після бійки у кафе "Джерельце" у селі Бармаки Рівненського району Рівненської області. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі управління Міністерства внутрішніх справ у Рівненській області.

"Вбито тільки Сашка Музичка. Тільки його тіло виявлене. Це сталося у селі Бармаки Рівненського району. Це село, де проживав Олександр Музичко. Там є таке кафе, яке називається "Джерельце". У міліцію 25 березня о 00:05 повідомили працівники швидкої допомоги про те, що в цьому розважальному закладі відбувається бійка. Бійка сталася близько 23:00. Коли працівники міліції виїхали на місце події, вони виявили тіло Олександра Музичка на території цього розважального закладу. На вулиці. З вогнепальними пораненнями. Тобто воно (поранення, - ред.) там не одне. Я не можу сказати, чи вони (вбивці, - ред.) влучили в серце, але те, що постріл в область серця є, - це факт", - розповіла представник прес-служби.

За її словами, зараз проводяться слідчі дії, встановлюється людина, яка скоїла цей злочин. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). "Міліція не розголошує всю інформацію у зв'язку з великим резонансом цього злочину. Щоб не нашкодити слідству", - зазначили у прес-службі.

Відповідаючи на запитання, чи були на місці злочину громадяни Росії, представниця прес-служби УМВС повідомила, що поки такої інформації немає. "Цього я вам теж не можу сказати. Слідство триває", - зазначила вона.

Прес-служба також не повідомила про зброю, з якої було застрелено Музичка. "Цього не можу сказати. Це вже тільки після розтину. Поки про зброю, з якої були зроблені постріли, не можу вам нічого сказати", - розповіла представник прес-служби.

Вона також не підтвердила інформацію про викрадення людей, членів "Правого сектора". "Це інформація поки що не підтверджена абсолютно нічим. Те, що Музичко проводив час у закладі не сам - це точно. Про те, що з ним були представники "Правого сектора" - це буде встановлено після опитування всіх свідків. Про зникнення людей - поки що ця інформація не підтверджена", - підкреслили у прес-службі.

Раніше ряд місцевих рівненських ЗМІ написав, що Музичко і ще п'ять чоловік були викрадені невідомими і вивезені на територію зазначеного кафе. Серед викрадених нібито було троє бійців "Правого сектора" і двоє цивільних, у тому числі начальник міського центру зайнятості Володимир Даценко. ЗМІ також припускають, що вбивці - росіяни.

Нагадаємо, раніше Музичко розмістив в Інтернеті відеозвернення, в якому заявив, що керівництво Генеральної прокуратури України прийняло рішення про його фізичне знищення або захоплення і видачу Росії, щоб потім все звалити на російські спецслужби.

Правоохоронні органи Росії підозрювали Музичка у тортурах і вбивстві російських військових у Чечні в 1994-2000 рр. Росія оголосила Музичка в міжнародний розшук, а 12 березня міський суд Єсентуків видав санкцію на його заочний арешт.

Крім того, українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом інциденту за участю Музичка та прокурора в прокуратурі Рівненської області. Тоді Музичко побив прокурора.