ua en ru

Чоловік "волгоградської смертниці" убитий в ході спецоперації, - попередні дані

У Росії силовики блокували в передмісті Махачкали бойовиків, причетних до теракту в Волгограді. За попереднім даними, в одному з будинків в селищі Семендер силовики знищили п'ять терористів, в т.ч. Дмитра Соколова, чоловіка "волгоградської смертниці", повідомив Національний антитерористичний комітет.

Раніше Соколов в ході переговорів з силовиками взяв на себе відповідальність за підрив рейсового автобуса у Волгограді.

На самому початку спецоперації силовики вели переговори з терористами і закликали їх здатися. На той момент в будинку знаходилася жінка з дитиною - це дружина і донька одного з бойовиків. Поліції вдалося вмовити випустити їх з будівлі. Відразу після цього почалася перестрілка.

Соколов і ще двоє ваххабітів були оголошені в розшук відразу після підриву автобуса в Волгограді. За версією слідства, саме Соколов підготував цивільну дружину до теракту, виготовивши вибуховий пристрій. Чоловік, який прийняв іслам близько чотирьох років тому, є членом терористичного угруповання "Махачкалінська".

Теракт у Волгограді стався 21 жовтня 2013 р. Наїда Асиялова привела в дію вибуховий пристрій в пасажирському автобусі. В результаті шестеро людей загинули, близько п'ятдесяти отримали поранення.