ua en ru

У Мосулі в руїнах будівель виявили тіла понад 2,6 тис. загиблих мирних жителів

У Мосулі в руїнах будівель виявили тіла понад 2,6 тис. загиблих мирних жителів Фото: Мосул (UNICEF)

Роботи з пошуку тіл загиблих тривають, число жертв може зрости

В Мосулі (Ірак) в руїнах будівель виявили тіла понад 2,6 тис. загиблих мирних жителів. Про це повідомляє Anadolu, посилаючись на слова голови управління охорони здоров'я міста Лувейса Хебабе.

"З-під уламків зруйнованих будівель у другому за величиною місті Іраку - Мосулі - витягли тіла 2,65 тис. мирних жителів, загиблих під час боїв за визволення міста через бойовиків терористичної організації "Ісламської держави" (ІДІЛ)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за словами доктора Лувейса Хебабе, всі знайдені тіла відправлені на судово-медичну експертизу в різні медичні установи регіону.

За його словами, найбільше тіл було виявлено в західних кварталах Мосула. Він додав, що робота по вилученню тіл з-під уламків розпочалася 10 липня 2017 року, тобто відразу ж після оголошення про звільнення Мосула від терористів ІДІЛ. Всі витягнуті з-під уламків тіла проходять відповідну реєстрацію.

"Незважаючи на те, що Мосул повністю очищений від бойовиків ІДІЛ, під уламками деяких будівель міста команди рятувальників все ще продовжують виявляти тіла загиблих. Команди цивільної оборони продовжують роботи у важкодоступних районах, витягуючи з-під завалів тіла загиблих", - додав доктор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Іраку утримують 1400 дружин і дітей передбачуваних бойовиків ІДІЛ після того, як урядові сили витіснили групу джихадистів з однієї з останніх опорних пунктів.