ua en ru

Московська міліція спростовує інформацію про те, що правоохоронні органи знали про підготовку теракту в "Домодєдово"

Головне управління внутрішніх справ (ГУВС) Москви спростовує інформацію про те, що правоохоронні органи мали інформацію про підготовлюваний терористичний акт в аеропорту "Домодєдово". Як повідомили РБК в столичному ГУВС, ніяких повідомлень на цей рахунок не надходило.
Раніше в ЗМІ з'явилася неофіційна інформація про те, що у російських спецслужб були дані про підготовлюваний теракт в аеропорту приблизно за тиждень до теракту.
В аеропорту Домодєдово 24 січня 2011 р., приблизно о 16:30 мск (15.30 за київським часом) стався вибух. Вибухівку, за даними очевидців, привів у дію терорист-смертник, який перебував на аеровокзалі серед зустрічаючих. За даними МНС Росії, в результаті теракту загинули 34 людини, ще 168 осіб постраждали, з них 74 госпіталізовані. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ст.205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ст.105 (вбивство) і ст.222 (незаконний обіг зброї). За попередніми даними, потужність вибухового пристрою, приведеного в дію в аеропорту, склала від 2 до 5 кг в тротиловому еквіваленті.