ua en ru

Moody's поліпшило перспективу рейтингу "Родовід Банку" з можливого пониження на "невизначений".

Міжнародне рейтингове агентство Moody's поліпшило прогноз по перегляду рейтингу "Родовід Банку". З можливого пониження прогноз був змінений на "невизначений". Про це повідомляє прес-служба агентства.

Депозитні рейтинги "Родовід Банку" 20 березня 2009 р. були знижені з "B3" до "Caa2" і поміщені на перегляд з перспективою подальшого пониження. Дана рейтингова дія була викликана введенням мораторію в "Родовід Банку" з боку Національного банку України. На той час рейтинг фінансової стійкості банку (РФСБ) був також знижений з "E+" до "E" із стабільним прогнозом, повідомляє прес-служба. Поліпшення прогнозу по перегляду рейтингу було викликане нещодавньою заявою уряду України про те, що депозити і велика частина активів "Укпромбанку" будуть переведені в "Родовід Банк".

Нагадаємо, 5 травня довгостроковий рейтинг "Родовід Банку" був підвищений за національною шкалою з Baa2.ua до Baa1.ua. Рейтинг фінансової стійкості (E+), депозитні рейтинги в місцевій і іноземній валюті (B3/NP), рейтинг незабезпечених боргових зобов'язань в місцевій валюті (B3) змінені не були. Прогноз по рейтингу фінансової стійкості - "стабільний", по решті рейтингів - "позитивний".

Найбільшим акціонером банку з часткою в 99,97% акцій є Міністерство фінансів України, яке з 17 липня стало власником банку в рамках програми рекапіталізації. Раніше основним акціонером "Родовід Банк" було ТОВ "РБ Капітал-груп" (близько 77% акцій), а також "CA IB International Markets AG" (Австрія) - 5,96%, "State Street Bank and Trust Company" (США) - 5,07%, "DRGN Limited" (Кіпр) - 4,82%, "Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG" - 1,32%, інші міноритарні акціонери - 6,05%.