ua en ru

Moody's розмістило рейтинги держоблігацій Португалії до списку на перегляд з можливим їх зниженням.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's розмістило рейтинги державних облігацій Португалії на рівні Аа2 до списку на перегляд з можливим зниженням, передає РБК. При цьому короткостроковий суверенний рейтинг Португалії підтверджений аналітиками Moody's на попередньому рівні Prime - 1. Рейтинги Португалії можуть бути знижені на одну або навіть дві сходинки в результаті перегляду, який триватиме до трьох місяців, наголошується в прес-релізі Moody's.
Перегляд рейтингів Португалії відображає погіршення ситуації з державним боргом країни. "Беручи до уваги порівняно невелику і повільно зростаючу економіку країни, подібна несприятлива ситуація з держборгом може виявитися несумісною з поточним рейтингом Португалії на рівні Аа2", - відзначають в Moody's. У той же час в прес-релізі сказано, що ризики рефінансування держборгу країни залишаються помірними.
Ситуація з державними фінансами країни погіршилася, багато в чому, через нездатність уряду Португалії прийняти своєчасні і необхідні заходи, спрямовані на планомірне скорочення бюджетного дефіциту відтоді, як південноєвропейська країна приєдналася до єврозони. "Однак нещодавно уряд Португалії оголосив, що має намір все ж таки досягти або навіть перевершити поставлені цілі щодо скорочення дефіциту бюджету, подані в останній "Програмі стабільності і зростання", - підсумував аналітик Moody's Ентоні Томас.