ua en ru

Moody's підтвердило рейтинг Іспанії на рівні "Baa3" з "негативним" прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило суверенний кредитний рейтинг Іспанії на рівні "Baa3", при цьому зберігши "негативний" прогноз. Про це повідомляє "Росія-24".

Таким чином, агентство може знизити оцінку надійності країни до "сміттєвого" рівня, якщо ситуація погіршиться. Ризики того, що країна втратить доступ на відкритий ринок, істотно знизилися останнім часом, вважають аналітики Moody's. Цьому сприяла заява ЄЦБ про готовність купувати боргові папери країни на вторинному ринку, щоправда, для цього необхідно, щоб Іспанія звернулася за зовнішньою допомогою. Втім, поточна ситуація дуже нестійка, адже Іспанія поки відмовляється просити про допомогу, а отже, і регулятор ніяких дій робити не буде.

Якщо ситуація на ринках погіршиться, то і своє рішення рейтингове агентство може змінити, знизивши кредитний рейтинг країни відразу на кілька сходинок. Саме так минулого тижня зробило інше агентство - Standard & Poor's. Воно знизило суверенний кредитний рейтинг Іспанії на два щаблі з "BBB+" до "BBB-", зберігши "негативний" прогноз. Експерти побоюються поглиблення рецесії і зростання суперечностей між регіонами і центральним урядом.

Читайте також: S&P знизило рейтинги 11 іспанським банкам