ua en ru

МОН рекомендує посилити безпеку в школах у зв'язку з випадками отруєння

МОН рекомендує посилити безпеку в школах у зв'язку з випадками отруєння Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Рекомендується посилити безпеку у зв'язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами

Міністерство освіти України (МОН) рекомендує посилити охорону та заходи безпеки у всіх навчальних закладах. Відповідний лист направлено сьогодні, 22 травня 2018 року, у департаменти, управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам навчальних закладів.

У листі рекомендації надані у зв'язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами і для організації заходів безпеки в місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів та студентів. Зокрема, рекомендується посилити охорону та обмежити доступ на територію навчальних закладів осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також мова йде про посилення контролю за пропускним режимом.

Крім того, в листі вказані наступні рекомендації:

  • Постійно проводити роз'яснення для учнів, студентів, батьків та працівників з поведінки у випадку виникнення ситуацій, що загрожують безпеці і здоров'ю.
  • Розробити та розповсюдити серед учнів, студентів, педагогічних і науково-педагогічних працівників пам'ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами.
  • Забезпечити оперативне інформування правоохоронних органів у разі виявлення в навчальних закладах та на прилеглих територіях підозрілих осіб або предметів, які можуть становити загрозу здоров'ю і життю.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові 30 учнів школи №3 звернулися до медиків зі скаргами на слабкість і утруднене дихання. Повідомляється, що из-за масового отруєння у Харкові на даний момент у лікарні залишаються 12 дітей.