ua en ru

У Молдові набув чинності закон про заборону ретрансляції російських новин

У Молдові набув чинності закон про заборону ретрансляції російських новин Фото: прапор Молдови (flickr.com/andreas.antonson)

Рада з телебачення і радіо моніторитиме дотримання цього закону

У Молдові сьогодні, 12 лютого, набув чинності закон, що забороняє телеканалам показувати російські новини та інформаційно-аналітичні програми. Про це повідомив голова Координаційної ради з телебачення і радіо Молдови (КРТР) Драгош Вікол, передає Newsmaker.md.

Вікол зазначив, що формально 30 днів з моменту публікування указу минули 11 лютого, "але, згідно зі статтею 265 Цивільного кодексу, якщо дата випадає на вихідний день, то закон набирає чинності на наступний за ним робочий день", тобто сьогодні.

Він також додав, що сьогодні на засіданні рада затвердить нові сітки мовлення молдавських телеканалів, з яких повинні зникнути російські новини.

Вікол підкреслив, що КРТР проведе моніторинг телеканалів, щоб перевірити, чи дотримується закон. За його порушення передбачені санкції.

"Це буде раптовий моніторинг, щоб телеканали не знали, коли ми будемо їх перевіряти. І ми зробимо це дуже швидко", - повідомив Вікол.

Нагадаємо, 10 січня указ про заборону ретрансляції російських новин підписав спікер парламенту Андріан Канду, який на даний момент є в. о. президента Молдови.