ua en ru

Молдавська ДРЕС збільшила вартість електроенергії для Молдови на 24% - до 5,83 цента за 1 кВт/год.

Молдавська ДРЕС збільшила з 1 січня 2010 р. вартість електроенергії, що поставляється Молдові, на 24% - з 4,69 до 5,83 цента за 1 кВт/год, повідомили РБК в Національному агентстві з регулювання в енергетиці Молдови. Там уточнили, що з урахуванням цієї обставини, а також падіння курсу національної валюти по відношенню до долара США агентство збільшило тарифи за електроенергію, що поставляється кінцевим споживачам електророзподільними мережами Молдови.

Згідно з рішенням агентства, ціни на електроенергію, що постачається споживачам компанією RED Union Fenosa, якій належать Кишинівські, Центральні, Південні електророзподільні мережі Молдови, підвищені на 21%. Електрика, що постачається компаніями Red-Nord і Red-Vest (Північні і Північно-західні електромережі), подорожчала на 19,2%.

Молдова відновила закупівлі електричної енергії у Молдавської ДРЕС з 1 січня 2009 р. Згідно підписаному контракту між Молдавською ДРЕС і молдавською компанією "Енергоком", постачання електрики здійснюватимуться до 31 березня 2010 р. Молдова в даний час виробляє приблизно 30% необхідної їй енергії. Бракуючі обсяги купуються у Молдавської ДРЕС.