ua en ru

Mitsubishi відкликає 14,7 тис. електромобілів по всьому світу через несправності з гальмами

Японський автомобілебудівний концерн Mitsubishi Motors відкликає 14,7 тис. електромобілів по всьому світу. Причиною послужили неполадки з гальмами, нехарактерні для нового покоління екологічного автотранспорту, передає Reuters.

Зокрема, відкликає автомобілі обладнані пошкодженими або неправильної форми електричними насосами, які відправляють повітря в гальмівній підсилювач. Це може призвести до збільшення гальмівної відстані. За даними компанії, інцидентів, травм або смертей, пов'язаних з даною неполадкою, зафіксовано не було.

Компанія відкликає 8,9 тис. автомобілів i-MiEV в Європі, ще 3,4 тис. i-MiEV і 2,4 тис. MINICAB-MiEV - в Японії. Відзначимо, що це один з найбільших відгуків в історії електромобілів.

Mitsubishi Motors є одним з найбільших світових виробників, що випускає в рік більше 1,6 млн автомобілів в 32 країнах світу. Компанія випускає різноманітну продукцію - від міні-автомобілів до важких вантажівок, автобусів і спеціальних комерційних автомобілів. У Росії Mitsubishi Morors продає позашляховики і легкові автомобілі.

Читайте також: Mitsubishi відкликає близько 1,2 млн автомобілів в Японії через несправність маслоуплотюючих кілець.