ua en ru

Місія МВФ відвідає Україну з 26 жовтня по 2 листопада 2012 р., - Альєр

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) відвідає Україну з 26 жовтня по 2 листопада. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, передає прес-служба представництва.

"В контексті триваючої співпраці з Національним банком України, у період з 26 жовтня по 2 листопада Київ відвідає технічна місія експертів МВФ, що має на меті обговорення урядової програми реформування фінансового сектора, у тому числі заходів, яких докладає влада для розв'язання проблеми необслуговуваних позик, створення більш сприятливих умов для банківського кредитування, а також пріоритетних напрямків реформ на 2013 р.", - зазначив Альєр.

Читайте також: Переговори з МВФ по програмі stand-by будуть продовжені після виборів, - Хорошковський

Програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 р., передбачає виділення Україні кредиту на суму 15 млрд 150 млн дол під ставку 3,5% річних. Термін дії програми кредитування становить 2,5 року. Одразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш у розмірі 1 млрд 890 млн дол Рішення про виділення другого (і останнього) траншу в розмірі 1 млрд 500 млн дол рада директорів МВФ ухвалила 22 грудня 2010 р.

У 2011 р. транші МВФ Україна не отримувала. Київ втратив можливість отримати від МВФ три квартальних кредиту в розмірі приблизно 1,5 млрд дол кожен в рамках програми stand-by загальним обсягом 15,5 млрд дол через порушення погоджених з фондом термінів проведення пенсійної реформи (вступила в силу з 1 жовтня) і підвищення тарифів на газ. Обсяг виплат Україною МВФ на 2012 р. складає 3,72 млрд дол.