ua en ru

Світова спільнота не має наміру повалити режим у КНДР, - Фріланд

Світова спільнота не має наміру повалити режим у КНДР, - Фріланд Фото: Христя Фріланд (flickr.com/worldeconomicforum)

Голова МЗС Канади пообіцяла, що міжнародне співтовариство прийме Північну Корею, якщо вона відмовиться від ядерної зброї

У світового співтовариства немає мети змінити або повалити правлячий режим Північної Кореї. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд після міністерської зустрічі щодо КНДР у Ванкувері, передає "Укрінформ".

"Хочу чітко заявити, що ми як група не ставимося до Північної Кореї або її народу вороже. Ми не прагнемо до зміни режиму або його повалення. Замість цього, ми хочемо мирно вирішити цю кризу і досягти нашого спільного інтересу: стабільності і безпеки на Корейському півострові", - сказала міністр.

Вона пообіцяла, що у разі відмови КНДР від ядерної зброї, міжнародна спільнота прийме її до себе.

"У Північній Кореї, яка візьме на себе зобов'язання повністю і незворотно зупинити ядерну програму, точно буде місце в лавах міжнародного співтовариства", - сказала Фріланд.

Голова МЗС Канади додала, що поки КНДР не відмовиться від ядерної програми , світове співтовариство продовжуватиме вживати необхідних заходів, спрямованих на "припинення агресії КНДР".

Нагадаємо, у вівторок, 17 січня, 20 держав домовилися розглянути можливість посилення санкцій проти Північної Кореї, щоб країна відмовилася від програми розробки ядерної зброї.