ua en ru

В світі через ДТП щорічно гине близько 1,25 млн осіб, - ВООЗ

В світі через ДТП щорічно гине близько 1,25 млн осіб, - ВООЗ Фото: ДТП (facebook.com/Kyivpastrans)

Половина загиблих на дорогах є пішоходами, велосипедистами та мотоциклістами

В результаті дорожньо-транспортних пригод (ДТП) у світі щорічно гине близько 1,25 млн чоловік. Про це свідчить доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я Організації об'єднаних Націй (ООН), передає прес-служба організації в Facebook.

"Незважаючи на поліпшення в області безпеки дорожнього руху, в результаті ДТП щорічно гине близько 1,25 млн осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією організації, користувачі доріг у всьому світі захищені неоднаково. Зазначається, що ризик смерті в результаті ДТП все ще значною мірою залежить від того, де живуть люди і як вони пересуваються.

Так, досі спостерігається великий розрив між країнами з високим рівнем доходу та країнами з низьким і середнім рівнем доходу, де відбувається 90% випадків смерті в результаті ДТП при тому, що на них припадає 54% транспортних засобів у світі.

В Європі, особливо у найбільш багатих країнах цього регіону, відзначаються найнижчі рівні смертності на душу населення; в Африці - найвищі. Крім того, 49% загиблих на дорогах є пішоходами, велосипедистами та мотоциклістами.

Незважаючи на поліпшення в області безпеки дорожнього руху, в результаті дорожньо-транспортних пригод щорічно...

Опубліковано Організація Об'єднаних Націй, ООН 18 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Всесвітньої організації охорони здоров'я, що в Європейському регіоні щорічно відбуваються 128 тис. самогубств.