ua en ru

МОЗ відсторонило гендиректора "Укрвакцини" та готує перевірку на підприємстві

МОЗ відсторонило гендиректора "Укрвакцини" та готує перевірку на підприємстві Фото: Андрій Макаренко (УНІАН)

На час досудового розслідування до 8 червня Андрія Макаренка відсторонено від посади

Міністерство охорони здоров'я відсторонило генерального директор держпідприємства "Укрвакцина" Андрія Макаренка, якого підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень. Також МОЗ готує перевірку на підприємстві, передає прес-служба міністерства у Facebook.

"МОЗ проведе перевірку в ДП "Укрвакцина". Гендиректора відсторонено. Відповідний наказ підписали сьогодні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що міністерством утворено та затверджено склад комісії для проведення перевірки діяльності держпідприємства "Укрвакцина".

"Перевірка триватиме з 16 квітня до 18 травня 2018 року. Про результати МОЗ інформуватиме громадськість. Крім того, на час досудового розслідування у кримінальному проваджені - з 13 квітня до 8 червня 2018 року - Андрія Макаренка відсторонено від посади генерального директора підприємства, а виконуючим обов’язки гендиректора "Укрвакцини" призначено Володимира Шевченка", - повідомили в міністерстві.

МОЗ проведе перевірку в ДП «Укрвакцина». Гендиректора відсторонено. Відповідний наказ підписали сьогодні. МОЗ утворив...

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України 16 квітня 2018 р.

Нагадаємо, у прокуратурі Києва раніше повідомляли, що генерального директора держпідприємства "Укрвакцина" підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень. Чиновник протягом 2012-2013 років здійснив розтрату держкоштів у розмірі понад 1,5 млн гривень. Він перерахував вказані кошти на рахунки двох приватних підприємств за нібито охорону при перевезенні медпрепаратів.