ua en ru

МОЗ: Усі регіони на 100% забезпечені вакциною проти туберкульозу

Усі регіони на 100% забезпечені вакциною проти туберкульозу. Про це на брифінгу заявил перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 2012 р. в Україні повністю, стовідсотково забезпечена потреба усіх регіонів у вакцині для профілактики туберкульозу виробництва Росії, а також для профілактики поліомієліту", - сказала Моїсеєнко.

При цьому вона додала, що вакцина для профілактики сказу "розподілена у кількості 20 тис. доз і також доставлена в усі регіони України... Починаючи з липня, здійснюється активна поставка вакцин за основними закупівлями 2012-го, та у першій половині серпня очікується поставка вакцини для профілактики дифтерії, правця і кашлюку... Також у серпні надійдуть вакцини з так званим зменшеним змістом антигену, і подальші закупівлі вакцини будуть відбуватися із визначеним графіком".

Моїсеєнко також зазначила, що на сьогодні проводяться закупівлі вакцин за усіма державними програмами і загалом здійснюються закупівлі на 92,8% від обсягу бюджетних призначень, з них акцептовано та укладаються договори на 72%. У бюджеті на 2012 р. передбачені відповідні видатки у розмірі 1,8581 млн грн.

Зазначимо, МОЗ 3 серпня проведе нараду з виробниками лікарських засобів з лікування ВІЛ-СНІД.