ua en ru

МОЗ: "Iз м’ясом хворої на сибiрську виразку корови контактували 28 осiб"

Внаслідок епідемічного розслідування випадку смерті корови від сибірської виразки у селі Вознесенка Мелітопольського району Запорізької обл. на даний час виявлено 28 контактних осіб, які мали прямий контакт з м'ясом загиблої від сибірки телиці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) за інформацією Запорізького обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф у Запорізькій обл.

З них 12 осіб - це мешканці с. Вознесенка, вісім осіб - м. Мелітополя, чотири особи - с. Костянтинівка, чотири особи - сел. Кирилівка.

За всіма контактними особами встановлено динамічне медичне спостереження три рази на добу. Стан контактних осіб задовільний.

У Мелітопольській центральній районній лікарні в інфекційному відділенні перебувають на лікуванні дві особи (із числа контактних). Постраждалим надається уся необхідна медична допомога у повному обсязі.

Нагадаємо, у селі Вознесенка Запорізької обл. 18 серпня було виявлено захворювання сибірської виразки однієї голови молодняку великої рогатої худоби, внаслідок чого до 1 вересня в селі введений карантин.