ua en ru

МОЗ пригрозив лабораторіям позбавленням ліцензій за приховання коронавірусу

МОЗ пригрозив лабораторіям позбавленням ліцензій за приховання коронавірусу Ілюстративне фото (pexels com)

Приватні клініки позбавлятимуть ліцензій

Міністерство охорони здоров'я позбавлятиме ліцензій приватні лабораторії за приховання випадків коронавірусу в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МОЗ.

Так, у МОЗ застерегли приватні лабораторії від приховання випадків коронавірусу. Лабораторії, які приховуватимуть підтверджені випадки COVID-19, будуть позбавлені ліцензії.

"Є вимога до приватних лабораторій передавати перші п'ять позитивних і 10 негативних зразків в національну лабораторію для підтвердження. Зараз вони зобов'язані звітувати за встановленою формою. У разі порушення МОЗ ініціюватиме відкликання ліцензії", - заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столичний приватний медичний центр не повідомив МОЗ та Центр громадського здоров'я про виявлення коронавірусу у 50-річного киянина.

Після цього головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пригрозив позбавляти лабораторії ліцензій за порушення алгоритмів тестування на коронавірус. Також МОЗ планує звертатися до компетентних органів з приводу подібних порушень.

Як писало РБК-Україна, станом на 21 березня в Україні зафіксовано 41 випадок зараження коронавірусом. Хворобу діагностували у пацієнтів з Дніпропетровської, Харківської, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської та Житомирської областей, а також Києва, Львова та Житомира.