ua en ru

МОЗ переходить на міжнародні стандарти розрахунку закупівлі вакцин

МОЗ переходить на міжнародні стандарти розрахунку закупівлі вакцин Фото: вакцини МОЗ буде закуповувати за міжнародними стандартами (UNICEF Ukraine)

МОЗ створить буферний запас вакцин в об’ємі 25%

Міністерство охорони здоров’я запроваджує нову міжнародну методику розрахунку потреби вакцин. Нововведення дозволить створити буферний запас вакцин в об’ємі 25%, передає прес-служба МОЗ.

Стандарти розрахунку потреби вакцин були розроблені Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Перехід на міжнародну систему було затверджено Кабінетом міністрів України у середу, 21 лютого.

"Резервні обсяги зможуть забезпечити безперебійний процес імунізації населення, що вкрай важливо, особливо зараз, коли ми бачимо підвищення довіри батьків до вакцин і зріст рівня імунізації населення", - прокоментувала рішення в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Крім того, нововведення дозволить автоматизувати збір потреби у вакцинах з регіонів та ефективніше використовувати бюджетні кошти.

"Відповідно до нової методики збору потреби у вакцинах, буде враховуватись загальна чисельність населення, приріст населення, кількість новонароджених та інші показники. Методика дозволяє вирахувати потребу і для планових щеплень, і для посиленої імунізації. Загальнонаціональні розрахунки будуть проходити подальшу верифікацію із регіонами", - уточнила Супрун.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у другій половині 2018 року ЮНІСЕФ передасть 901 тис. 400 доз вакцини КПК (кір, паротит, краснуха).