ua en ru

МОЗ передало в регіони майже 900 тисяч тестів на коронавірус, - Степанов

МОЗ передало в регіони майже 900 тисяч тестів на коронавірус, - Степанов Фото: Максим Степанов (facebook.com)

За його словами, тестування на коронавірус - безкоштовне

Міністерство охорони здоров'я передало регіонах всього майже 900 тисяч тестів на коронавірус. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, кількість переданих тестів в області залежить від рівня захворюваності.

"На сьогодні передано в регіони вже 867 тисяч ПЛР-тестів. У нас не існує регіонів, де б були б проблеми з залишками, щоб не вистачало ПЛР-тестів. Вартість ПЛР - тестування - безкоштовно", - сказав Степанов.

Раніше він заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє почати ослаблення карантинних обмежень. За його словами, карантин допоміг уникнути піку захворюваності на коронавірус.

Своєю чергою, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що карантин допоміг Україні уникнути повторення італійського сценарію, де зволікали з карантином. За його словами, якби не карантин в Україні, склалася б ситуація, коли лікарі повинні були б обирати, якого хворого госпіталізувати.

Зазначимо, число підтверджених випадків коронавірусу в Україні сьогодні перевищила 11 тисяч осіб. При цьому за останню добу COVID-19 виявили у 550 осіб. Найбільше хворих у Києві та Чернівецької області.