ua en ru

МОЗ та Міноборони хочуть зробити всіх медиків військовозобов'язаними

МОЗ та Міноборони хочуть зробити всіх медиків військовозобов'язаними
Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством оборони ініціює внесення змін до законодавства щодо визнання усіх медичних працівників військовозобов'язаними.

Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством оборони ініціює внесення змін до законодавства щодо визнання усіх медичних працівників військовозобов'язаними. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

Згідно з повідомленням, медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву.

"До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулись з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час", - повідомив в.о міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець.

Він поінформував, що останні 6 років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні є прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів.

Однак, за словами Лазоришинця, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони України заявило про необхідність повернути військово-медична освіта в систему вищих навчальних закладів України.